fbpx

Vragen

Veelgestelde vragen

Afhankelijk van de diameter van een spoel kunt u inschatten hoeveel minuten film er op zit. Vaak staan er op de spoel een aantal streepjes die het aantal meters, het aantal feet en het aantal minuten weergeven. U kunt ook ons rekenvoorbeeld gebruiken en daar het aantal spoelen per diameter ingeven. U krijgt dan een indicatie van het aantal minuten film dat u heeft.

Wij maken van uw films/video’s over het algemeen MP4 bestanden. Op verzoek kunnen wij ook AVI  of MOV bestanden leveren

Wij adviseren om de bestanden op een USB stick te laten plaatsen. U kunt dan uw films/video/dia’s makkelijk bekijken op PC, TV en Laptop en ook makkelijk delen met bijvoorbeeld uw kinderen of vrienden. Deze kunt u zelf aanleveren of er een bij ons kopen.

Plaatsen op een externe harde schijf behoord op de mogelijkheden. Het beste voor grote (AVI) bestanden. Deze kunt u zelf aanleveren of een bij ons kopen.

Wij streven ernaar om uw films binnen 14 dagen nadat wij ze hebben ontvangen weer bij u terug te hebben. De praktijk leert dat dit meestal wel wat sneller gaat. Mocht het zo zijn dat het omzetten onverhoopt langer dan 14 dagen duurt, dan nemen wij altijd even persoonlijk contact met u op.

Wij raden u aan om uw films en videobanden op een juiste manier te blijven bewaren. Donker, stofvrij en vochtvrij.

Ja, op verzoek plaatsen wij het materiaal ook op DVD. Wij raden het echter niet aan om dat de DVD een verdwijnend systeem is.

Wij bewaren uw ingelezen digitale films ongeveer 2 weken nadat u ze heeft ontvangen. Hierna worden deze verwijderd uit ons systeem.

U kunt het beste aan ons vooraf aangeven dat u wilt gaan monteren aan uw films. Wij kunnen dan uw films in het ingelezen formaat voor u op een externe harde schijf plaatsen. Dit ingelezen formaat (.AVI) kunt u dan in ieder willekeurig bewerkings- of montage-programma gebruiken. U kunt uw eigen externe harde schijf meeleveren of wij kunnen er een voor u verzorgen.

Eventueel, u kunt altijd even bellen en overleggen of we voor u een tijdstip kunnen plannen wat u goed uitkomt. Wij denken graag met u mee.

Heeft u nog vragen? Bel of mail ons gerust!